Hakan ADA

« Düşler Ülkesi-III »

Resim Sergisi - Painting Exhibition

 24 Ocak – 12 Şubat 2014      B Salonu

Hakan Ada’nın ‘’Düşler Ülkesi-III’’ adlı resim sergisi, 24 Ocak – 12 Şubat 2014 tarihleri arasında Galeri Soyut’ta görülebilir.

KISAYOLLAR:

Sergideki eserleri görüntülemek için tıklayınız.

Hakan Ada 1982 Silifke de doğmuştur. 2004 – 2008 yılları arasında Mersin Üniversitesi G.S.F. Resim Bölümünden 3.’ lük ödülü alarak mezun olmuştur. 2008-2011 yılları arasında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Sanat Bölümünde Tezli Yüksek Lisans yapmıştır.

Ada’ nın bütün resimlerinde gerçek olan benzerliktir, bağlam olarak benzerlik dış dünyayı Ona keşfettiriyor olandır. O’ nun dış dünyayı benzerlik olarak keşfediyor olması hakikatinin gerçeğini oluşturmaktadır. 

Merkez dışında yaşamanın avantajı ya da dez avantajıyla eserler yaşanılan mekâna sıkıca sarılmıştır. Düşler Ülkesi bağlamında üretilen eserler geçmişle bugünün ilişkisi arasında gelgitler göstererek var olurlar. Sanatçının dünyasında kargalar, kartallar, ağaçlar, zebralar, inekler, köpekler, arabalar ve sorgulanan figürler yer almaktadır. Hayatın çeşitli kesitlerinden alınarak resme dönüştürülen bu imgeler resimlerle ve oluşturdukları kompozisyonla bir bütünlük sağlamaktadırlar. Sanatçının resimlerinde Gerçeklik ile gerçeküstü kavramlar arasında hassas bir denge vardır. Gerçeküstü bağlamda yeni bir dil oluşturulmuştur.

Resimleri sanatçıya benzer çünkü boyanmış tuval vücuda göre bir benzerdir.  Bu benzerlik tablolarındaki imgelerden oluşan gerçeğe müdahale eder, ona gerçeğinin imgesel dokusunu sunar. ADA’nın  gözü yaşadığı dünyanın kaotik, bunalımlı dünyasından kendisini sıyırarak, düşler dünyasına hareket eder. Gözün buradaki mecrası hayalle buluşmak, yaşamak ve iz bırakmaktır. Geri dönüşünde “Göz” birikimiyle hayalini dışa vurur ve tablolarındaki mecra kendisini resim olarak izleyenle buluşturur. İzlerken izleyene referans veren Sanatçı yaşadığı dünyanın eksikliklerini, eklentilerini ayırt ederek, mesele olarak problematiğini tuval üzerinde ortaya çıkarır. İmgenin eklentilerini içine alarak birşey olma halleriyle oluşturdukları alan, resimlerinin varlığını ve bugünün dünyasında sanatçının mecrasını oluşturur.

Sanatçı’ nın bütün resimlerinde gerçek olan benzerliktir, bağlam olarak benzerlik olgusu, dış dünyayı O’ na keşfettiriyor olandır. O’ nun dış dünyayı benzerlik olarak keşfediyor olması hakikatinin gerçeğini oluşturmaktadır.

Fotoğraf mantığı kurgu ve proje mantığına refere ederek yeni açılımları da beraberinde getirmiştir. Merkez dışında olma durumu eserlerle  yaşanılan mekân arasında sıkı bir bağ kurmaktadır. Düşler Ülkesi bağlamında üretilen eserler geçmişle bugünün ilişkisi arasında gelgitler göstererek var olurlar. Sanatçı varolduğu doğanın izlerini, kargalar, kartallar, ağaçlar, zebralar, inekler, köpekler, arabalar ve sorgulanan figürlerle ortaya çıkarır. Hayatın çeşitli kesitlerinden alınarak resme dönüştürülen bu figürler resimle ve oluşturdukları kompozisyonla bir bütünlük sağlamaktadırlar. Sanatçının resimlerinde Gerçeklik ile gerçeküstü kavramlar arasında hassas bir denge vardır. Gerçeküstü bağlamda yeni bir dil oluşturulmuştur.

Resimleri sanatçıya benzer çünkü boyanmış tuval vücuda göre bir benzerdir.  Bu benzerlik tablolarındaki imgelerden oluşan gerçeğe müdahale eder, ona gerçeğinin imgesel dokusunu sunar. ADA’nın  gözü yaşadığı dünyanın kaotik, bunalımlı dünyasından kendisini sıyırarak, düşler dünyasına hareket eder. Gözün buradaki mecrası hayalle buluşmak, yaşamak ve iz bırakmaktır. Geri dönüşünde “Göz” birikimiyle hayalini dışa vurur ve tablolarındaki mecra kendisini resim olarak izleyenle buluşturur. İzlerken izleyene referans veren Sanatçı yaşadığı dünyanın eksikliklerini, eklentilerini ayırt ederek, mesele olarak problematiğini tuval üzerinde boşluklarla ve zeminle dans ederek ortaya çıkarır. İmgenin eklentilerini içine alarak birşey olma halleriyle oluşturdukları alan, resimlerinin varlığını ve bugünün dünyasında sanatçının mecrasını ol uşturur.

Aşağıdaki görsellere tıklayarak büyütebilirsiniz. Eser hakkında detaylı bilgi almak için, görselin altında yer alan eser kodunu (örn:sy1810-13) belirterek bizimle e-posta (galerisoyut@gmail.com), telefon (0312 438 86 70), whatsapp (0532 550 99 94) veya aşağıdaki formu kullanarak iletişime geçebilirsiniz. Click on the thumbnails below to enlarge it. You can contact us by e-mail, phone or using the form below.

    .

    ESERLER - ARTWORKS

    Aşağıdaki görsellere tıklayarak büyütebilirsiniz. Eser hakkında detaylı bilgi almak için, görselin altında yer alan eser kodunu (örn:sy1810-13) belirterek bizimle e-posta (galerisoyut@gmail.com), telefon (0312 438 86 70), whatsapp (0532 550 99 94) veya satın al sekmesindeki formu kullanarak iletişime geçebilirsiniz. Click on the thumbnails below to enlarge it. You can contact us by e-mail, phone or using the form on the Buy tab.

    ha1401-01 ha1401-02 ha1401-03 ha1401-04 ha1401-05 ha1401-06 ha1401-07 ha1401-08 ha1401-09 ha1401-10 ha1401-11 ha1401-12 ha1401-13 ha1401-14 ha1401-15