Galeri Soyut, 6 Temmuz – 20 Ağustos 2020 tarihleri arasında Ali Herischi’nin “AN/düşüm” isimli sanal resim sergisini izleyici ile buluşturuyor.

AN’ı bilmek özgürleşe – bilmektir…
Bütünümüzden ayrışa – bildiğimiz
“sanat yapımı” süreçlerinde {bütün denklemlerden bağımsız olarak} “sınırsız enginliğe” AN’da “sahip olabiliriz”…
Hatta kendi varoluşumuzdan özgürleşerek “kendimizden özgürleşebiliriz”…
Çünkü özümüzü var etmek için, “tanımdışı ola – bilmek” AN’daki “İDEAL” imizdir…
AN sonsuzluktaki devinimdir…

Knowing ‘Time FLUX’ is free to know – to know…
Separation from entirety – as we know
“Unlimited expanse” in “art making” (processes separately of all equations) We can have “unlimited expanse” in ‘Time FLUX’…
In fact, we can “liberate ourselves” by liberating from our own existence…
Because to achieve our essence, “undefined – knowing” is our “IDEAL” in ‘Time FLUX’…
‘Time FLUX’ is the kinesis in eternity…

İLGİLİ SANATÇILAR

ALİ HERİSCHİ - 1958

Ali Herischi, Azerbaycan Devlet Güzel Sanatlar Üniversitesi Dekoratif Tatbiki Sanatlar Fakültesi’nden mezun olmuş, sanat dünyasında özellikle soyut ve figüratif resimleriyle tanınan bir sanatçıdır. Yaratıcı sanatsal performansları ve canlı resim gösterileriyle de dikkat çeken Herischi, sadece eserleriyle değil, aynı zamanda uzman eğitmen olarak da önemli bir iz bırakmıştır.

Sanat kariyeri boyunca 24 yıl boyunca Gazi Üniversitesi’nde akademik kariyerini sürdürmüş ve çağdaş sanat dünyasına birçok öğrenci kazandırmıştır. Eğitimcilik misyonunu, sanat yaşamıyla paralel bir şekilde yürütmüş ve genç sanatçılar yetiştirerek, sanatın sürekliliğini sağlamıştır.

Herischi, uluslararası arenada prestijli sanat fuarlarına katılmış, kişisel sergiler açmış ve karma sergilerde yer almıştır. Sanatçı, resim, tasarım ve fotoğraf çalışmalarıyla modern sanatın dinamiği ve sürekliliğini yakalayarak önemli eserler üretmiştir. Konferanslar vererek, sanatsal ve kişisel bakış açılarını geniş kitlelere aktarmış ve bu alandaki etkisini artırmıştır.

Sanatını, sanatın özü olan bir "kurgu" ve "yansıma" olarak tanımlayan Herischi, sanatın hem bir gerçeklik hem de gerçeküstü bir ifade biçimi olduğunu savunur. Sanatın, varlığımızı anlamlandırma süreci olduğunu belirten sanatçı, sanatın kendi iradesi, görgüsü ve varlık şekilleri olduğunu vurgular. Bu perspektiften yola çıkarak sanat felsefesini geliştiren Herischi, sanatın sürekliliğini ve anlaşılabilirliğini bekleyen bir özne olduğunu ifade eder.

Herischi, çalışmalarını Ankara'daki atölyesinde sürdürmekte olup, interaktif sanat dünyasında etkin ve öncü bir rol oynamaya devam etmektedir. Sanatını, sanatsal sürecin içsel gerçekliğe dönüşümü olarak tanımlayan sanatçı, sanatı bir öznellik ve süreklilik ekseninde ele alır.

Haftanın Seçkisi

Yükleniyor...