B SALONU
GALERİ SOYUT / ÇANKAYA
10 Haziran 2016 - 25 Haziran 2016
18.00 - 20.00
Resim Sergisi
Parvin Dizaji ‘Gizem’ isimli kişisel resim sergisi ile 10 – 25 Haziran 2016 tarihleri arasında Galeri Soyut B salonunda izleyici ile buluşuyor.
“Gizem” adlı projede insanlığın gizemli olan ruh yapısında yaşanan acılar ve ya mutluluklar, yanlızlıklar ve tüm duyguları somut bir biçimde göstererek insanların belki tek bir isteğini yani sevmek ve sevilmeği hatırlatmak istemişimdir.
Hayatın zorlukları insanı olgunlaştırır söylenir, belki bu zorluklar ruhumuzuda olgunlaştırır ve düşüncelerimizi ve onun sonucunda bu düşüncelerle yarattığımız her sanat eserinide. Bu seride yer alan eserlerdeki vurgular, ve yaratılmaya çalıştığım duygusal gerilimler, ve kendime özgün kompozisyon kurgularımla dışavrumcu bir çalışmalar ortaya çıkmıştır. Yaşandığım dönemin olaylarını betimleyerek, bedende yaşanan acılar çok sert, kahve tonlardaki renkler, küflenmiş ve paslanmış metal ranklerle zenginleşmiştir.
Bazen kendine sarılmış, bazen yanlızlığı sergileyen ama dik duran bedenler. Bedenlerin deforme hallerini ve bazende estetik olarak görünümlerinde hep gizlenen bir bastırılmış duygular var; yanlızlık, öfke, korku, ezilmiş ve moralmış özgürlük, dayak yemiş yürekler ve en güzeli aşk ve sevgi her şeye rağmen . ve bu gizemli bedenleri özellikle kadınların yaşadığı duygusal hayatını ve iç dünyasını kendime ait özgün bir teknik ve Kompozisyon ile anlatmaya çalışmışımdır.
Resimlerde öznenin kadın mı erkek mi olduğunun bir önemi yoktur. Çünkü düşündüğüm tek bir nesne insandır ve sadece derdini anlatan insan bedeni ve vucudu. Biçimci yanımın etkisiyle içe yönelik kaygılarım olduğu için ve biçim dilimin öncelikli olarak öne çıkmasını sağlamak amacıyla çalışmalarımda renge çok fazla ağırlık verilmemiştir. Benim için renk ve plastik çok önemli olmadığı için renk monokorom ağırlıklıdır.