Peruze Hamurcu’nun “Anılar” isimli resim sergisi 24 Şubat -14 Mart 2012 tarihleri arasında Galeri SOYUT  B Salonu’nda izleyiciler ile buluşuyor.

Sanatçı, insana ait değerlerin darmadağın olduğu bu yüzyılda insana ve insan yaşamına dair konularıyla hepimizi içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kendine özgü bakış açısıyla kurguladığı resimlerindeki figürler, bazen tanıdık bir yüz gibi gelir. Ancak onlar bir düş aleminde yaşayan yaşanılan geçek mekandan alınmış kendilerine özgü bambaşka bir sahnede rol alırlar.

Figürlerin zaman  zaman olanaksızmış gibi görünen duruşları ve ilişkileri, kendi varoluşlarını imgesel bir boyuta taşımak için kurguladığı bir oyundur.

Resimlerinde renk, tuval yüzeyinde sınırlanmış biçim ve form ilişkisinde sınırlanmaz. Aksine onun resminde renk desenle birlikte hareket eden bir unsurdur. Bu yüzden resimler, desen ve rengin birlikte harmanlandığı bir sürecin sonucudur.

Peruze Hamurcu’nun eserlerinde, insanı insan yapan tüm güzellikleri umudu samimiyeti ve içtenliği figürlerin yüzlerinde, yağlı boya resmin tüm olanaklarının kullanıldığı ustalığı ise resimlerin sizi saran büyüsünde görebilirsiniz.

Kısacası, paletine tüm renkleri umarsızca sıkar. Düşünür, düşünür sonra hepsinin üstüne kocaman bir insan yüreği koyar.

İLGİLİ SANATÇILAR

PERUZE HAMURCU - 1967

1967 yılında İzmir’de doğdu.
Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu.
Eserleri yurt içi ve yurt dışında birçok özel koleksiyonda ve 2007 yılından bu yana Paris'te Louvre Müzesi kompleksi içinde yer alan Carousel Salonları'nda açılan ‘’Societe National Des Beaux Arts’’ salon sergisinde yer almaktadır.
Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan Peruze Hamurcu, sanat eğitimciliği yapmakta ve çalışmalarını İstanbul ve İzmir'deki atölyelerinde sürdürmektedir.
Sanatçı 17 kişisel sergi açmış, çok sayıda karma sergi ve etkinlikte yer almıştır.

Sanatçı , insana ait değerlerin darmadağın olduğu bu yüzyılda insana ve insan yaşamına dair konularıyla hepimizi içsel bir yolculuğa çıkarıyor.
Kendine özgü bakış açısıyla kurguladığı resimlerindeki figürler, bazen tanıdık bir yüz gibi gelir. Ancak onlar bir düş aleminde yaşayan-yaşanılan gerçek mekandan alınmış kendilerine özgü bambaşka bir sahnede rol alırlar.
Figürlerin zaman zaman olanaksızmış gibi görünen duruşları ve ilişkileri, kendi varoluşlarını imgesel bir boyuta taşımak için kurguladığı bir oyundur.
Resimlerinde renk, tuval yüzeyinde sınırlanmış biçim ve form ilişkisinde sınırlanmaz. Aksine onun resminde renk desenle birlikte hareket eden bir unsurdur. Bu yüzden resimler, desen ve rengin birlikte harmanlandığı bir sürecin sonucudur.
O, insanı insan yapan tüm güzellikleri, umudu, samimiyeti ve içtenliği figürlerin yüzlerinde, yağlı boya resmin tüm olanaklarının kullanıldığı ustalığı ise resimlerin sizi saran büyüsünde görebilirsiniz.

Haftanın Seçkisi

Yükleniyor...