Hassas, kırılgan, naif, hırçın, kavgacı gibi duygu temelli insani olan pozitif ya da negatif unsurları burada daha da sıralayabiliriz. İnsani olandan yani görsel olanın ”Figür”ünden söz açıldığında bu geleneğin önemli temsilcilerinden Resul Aytemür’ün çalışmalarındaki duygu görmezden gelinemez.

Eserlerinde toplumsal sorunlara eğilmesi ile dikkat çeken sanatçı,toplumdaki sosyal katmanları, problemleri vurgularken çarpıcı renk kullanımı ile hafızalarda kalıcı bir etki bırakıyor.

Galeri Soyut 15 Ocak  – 3 Şubat 2010 tarihleri arasında Resul Aytemür’un kişisel resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

İLGİLİ SANATÇILAR

RESUL AYTEMÜR - 1951

1951 yılında Malatya’da doğan Resul Aytemür, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü, Neşet Günal Atölyesi’nden 1978 yılında mezun oldu. Aytemür resimlerinin konularını neredeyse tamamen İstanbul’un güncel yaşamından alır. Sanatçı parklar, çöplükler, semt pazarları, otobüs durakları gibi kentin, sıradan yapısını ele aldığı kadar polis ve göstericilerin karşı karşıya geldiği yürüyüşler, gece kulüpleri, genelevler ve fahişeleler gibi sıra dışı olay ve yaşamları da inceler. Her durumda Aytemür’ün resimlerinde canlılık, cümbüş ve kargaşa göze çarpar; karakterlerin yaşama çabaları, kaygıları ve dramları ön plandadır. Yakın dönem resimlerinde plajda güneşlenen veya denize giren insanları konu aldığı resimlerine de kentin kalabalığı ve kargaşası hakimdir. Aytemür’ün konularını ele alış biçimi; sarı, kırmızı, yeşillere geniş yer verdiği ve parlak tonlarda kullandığı renk anlayışıyla birlikte kendine has oldukça vurgulu  bir anlatıma dönüşür. 

Haftanın Seçkisi

Yükleniyor...