Selçuk Yılmaz, heykelleriyle 8 – 27 Nisan 2016 tarihleri arasında Galeri Soyut B salonunda izleyicisi ile buluşuyor.

Selçuk Yılmaz, figüratif sanatın ve heykelin çıkmazda olduğu bir zamanda, sanatın esinlendirici gücüyle işlerine coşku katabilen bir sanatçıdır. At gibi sonsuz şekillerde temsil edilmiş bir konuya yeni biçim olanakları, yeni bir simgesellik getirebilmiştir. Selçuk Yılmaz’ın işleri estetiği inkar etmeden çağdaştırlar ve bilinen geometrilerde bile sürprizler yaratabilirler. Yılmaz, anıtsal ve açık hava ölçeğinde üslubunu değiştirmeden rahat çalışabilen bir sanatçı. Farklı malzeme ve renk unsurlarını heykelin kütle ve oylum kalitelerini vurgulayacak şekilde kullanmakta, heykel siluetinin bütün bakış açılarından farklı biçimde ama aynı dinamizmde olmasına dikkat etmektedir.

Jale N. Erzen

Çoğunlukla iki farklı malzemenin dengeli uyumuna dayanan, akışkan  geometrik biçimler kullanmaktadır. Kullanılan malzemeler, sanatçının duyarlılığına cevap verdiği sürece, taş, metal, ahşap, pişmiş toprak gibi çeşitlenmektedir. Sanatçı imgeleminde kurguladığı insan ve hayvan figürlerine geçmiş ile gelecek arasındaki ilişkiyi sembolize eden imalar yükler.

Anadolu’da yaşamış toplumların biçimlendirme özellikleri, malzeme kullanım ilişkileri, mimari inşa yöntemleri, heykellerinin yapısal temellerini oluşturuyormuş izlenimi uyandırır. Yapıtlarında durağanlığın altında devingen, enerji ve duygu yüklü bir ifade sezinlenir.

İLGİLİ SANATÇILAR

SELÇUK YILMAZ - Doğum tarihi yok

Haftanın Seçkisi

Yükleniyor...