“Kadınlar Çıkmazı” adlı serinin amacı, kadın sorunlarına işaret etmek ve onları daha görünür kılmak için, kadınların yüzlerinden oluşan resimler ile izleyicilerin duyusal deneyimini ortaya çıkarmaktır. İzleyiciyi kadınların yüzleriyle karşılaştırmak, unutulmamalarını sağlamak, onları onurlandırmaktır.
Bu sergi, kadına yönelik şiddetin sinsi gücünün hayata geçirildiği sözsüz bir iletişim şekli amaçlamaktadır. Ona bakanın duyusal deneyimlerini stratejik olarak yerinden oynatıp, üzerlerindeki masalsı etkiyi ortadan kaldırmayı, “örtük bir beden” ortaya koymayı hedeflemektedir. Sözsüz bir iletişim şekli ve aynı zamanda bir duyma biçimi yaratmaya çalışan “Kadınlar Çıkmazı”, izleyicinin duyusal deneyimlerini görselden işitmeye kaydırmayı amaçlar.
Süreç göstermektedir ki tarihte kadınlar, hem toplumdaki hem de sanat dünyasındaki meşruiyetleri ve saygınlıkları için mücadele etmeye devam etmektedir. Ancak yazarak, çizerek, üreterek, güçlü yönlerini ortaya çıkararak, aktif, güçlü, düşünen kadınların yeni bir görsel dil ile farklı bir dünya yaratma ideali, tüm insanlığın omuzlarındadır.