Tamer Bilgiç Resim Sergisini 29 Eylül – 14 Ekim 2010 tarihleri arasında izleyebilirsiniz.

Sanatı, sanatçıyı ve sanat eserini tam olarak açıklayan ne bir akım, ne bir deyim, ne de bir ifade tarzı yoktur. Yalındır sanat kimi zaman, kimi zaman ise coşkulu, sevinçli, hüzünlü pek çok duyguyu içerisinde taşır. Bu nedenledir ki, farklı anların bir arada sunan bir anı ifadede yetersiz kalır sözcüler. İçinde barındırdığı her rengin farklı bir duygusu vardır eserde. Bu nümayişe birde figürlerin, nesnelerin arasındaki hasbıhâl eklenince, ancak sanatçı çözer derinliğini, eserin içindeki…

Günümüzü sanat anlayışı incelendiğinde, ya da daha genel ifade ile sanatsal gelişimin aşamaları analiz edildiğinde, karşımıza bir taraftan insanlığın yalın tarihi çıkarken, bir yandan da    insanlık tarihine ışık tutan mihenk taşları ile döşeli makadamlarda, sıcakla soğuğun savaşı, ancak varlık felsefesinin derin nüfuz edişi ile birlikte, coşkulu bir serüven alır götürür bizi. Resim bir anlamda geçmişi geleceğe taşıyan, erken dönem icadı bir zaman makinesi iken, bir yandan da, en usta tercümana taş çıkaran, bir çeviri yeteneği  ile, sanatçı iç dünyasını izleyene çeviren bir işlevi üstlenir. Ancak bu çeviriyi yaparken, izleyicinin iç dünyasını da analiz ederek, iki farklı dünyanın bir araya gelmesi, ya da iki denizin birleşmesini, “Merac-ül Bahreyn’i  içinde taşır….

Tamer Bilgiç’in sanatına yön veren en önemli etmen, bu çeviri sürecinde, çevirmene oldukça fazla işin çıkmasını sağlamaktır. Eserlerinde anlaşılmaz olma gibi bir düşüncesi olmasa da, bir yandan dış yaşamın tekdüzeliği, bir yandan iç dünyasındaki çalkantılı seyahatleri, iki farklı dünyanın sıcak ve soğuk ilişkisindeki gibi anlaşılmazlığını da beraberinde getirir. Bu iki dünya arasındaki geçişi keskin kılan ise, göğe uzanırken dimdik duruşu ile her iki farklı dünyayı gözlemleyen, gözlemlerken bir anlamda buluşma noktasını tayin eden haşhaşlar olmuştur. Haşhaşın o dik, o mağrur görüntüsü yaşama karşı duruşun keskinliğini sergilerken, içerdiği mistisizm ile diğer dünyaya açılan kapıyı, cılız vücutlarının üzerindeki beyinlerinde taşır. Bu keskin geçiş bekçisi sırrını sanatçı istemedikçe ortaya çıkarmadığından, dilediğince kullanır renklerini, fırça darbelerini, duygu ve heyecanlarını. Ancak bu şekilde özgürce hakim oluru her iki dünyanın çelişkili fakat eğlenceli mücadelesine…

İLGİLİ SANATÇILAR

TAMER BİLGİÇ - 1978

Tamer BİLGİÇ, 1978’de Kütahya Gediz’de doğdu. 1995 Kütahya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni bitirdi. 1999 Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. 1999 Yılında Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim elemanı olarak göreve başladı. 2004 yılında Bulgaristan’da düzenlenen Balkan Artists Resim Yarışması’nda Türkiye’yi başarıyla temsil etti. 2007 yılında Kanada Sanatçıları Federasyonu’nun düzenlediği ‘’Uluslararası Painting On The Edge’’ resim yarışmasında Emerging Artist ödülünü aldı. 2010 Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim Ana Sanat Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı.
Sanatçı yurt içinde 24 kişisel sergi açtı. 36 ulusal ve uluslararası yarışmalı sergi ve 52 uluslararası ve ulusal karma sergiye katıldı.
Halen Dumlupınar Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak çalışmaktadır.
Ödüller:
2011 Hahnemühle Uluslararası Soyut Suluboya Yarışması Başarı Ödülü, Almanya
2011 Box Heart Uluslararası Resim Yarışması 1.lik Ödülü ,PA. Amerika
2008 Artforum Ankara 4. Genç Yetenekler Resim Yarışması Başarı Ödülü
2008 Ahmet Yakupoğlu Manzara Konulu Resim Yarışması Mansiyon Ödülü
2007 Federation Of Canadian Artists Painting On The Edge, Emerging Artist Award, Canada
2004 23.Turgut Pura Resim Yarışması “İzmir Büyükşehir Belediyesi 1.lik Ödülü”
1999 Eskişehir Rotary Kulübü Resim Yarışması Jüri Özel Ödülü
Kişisel Sergiler:
2022 ‘’Kuşların Dansı’’ Galeri Soyut / A Salonu – Ankara
2022 Aynalı Konak Aytenusta – Eskişehir
2014 Yaşar Eğitim Vakfı Altın Yunus Sanat Galerisi – İzmir
2014 Galeri Soyut, Çankaya – Ankara
2011 Galeri Soyut, Çankaya – Ankara
2011 KÜSAD Sergı Salonu, Kütahya
2011 Anadolu ünv. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Eskişehir
2010 Galeri Soyut, Çankaya – Ankara
2008 Galeri Sanatyapım, Ankara
2007 Galeri Soyut Artforum AKM, Ankara
2007 Rahmi Pehlivanlı Anma Günleri, Kırıkkale
2007 Şuhut Hükümet Konağı, Şuhut-Afyonkarahisar
2007 Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi AKM- Ömer Faruk Atabek Sergi Salonu, Afyonkarahisar
2007 Mezunlar Günü Kişisel Resim Sergisi, Kütahya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Kütahya
2006 Kavaklıdere Sanat Galerisi Artforum AKM Ankara
2006 16.Artist- Galeri Soyut, Tüyap İstanbul
2006 Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi, İstanbul
2006 Galeri Soyut, Çankaya – Ankara
2006 Ankara Vakıfbank Atakule Sergi Salonu, Ankara
2005 İzmir İş Bankası Sanat Galerisi, İzmir
2004 Mahfel Mado Sanat Galerisi, Bursa
2004 Çağdaş Sanatlar Merkezi, Çankaya, Ankara
2002 Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Kütahya
2000 Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Kütahya

Haftanın Seçkisi

Yükleniyor...