1976 yılında İstanbul’da doğdu. Eskişehir Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nün ilk mezunlarından oldu. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde 1998 yılında tamamladı. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde öğretim elemanı olarak çalışmaya başladı. 1998-2003 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Anasanat Dalı’nda yüksek lisans eğitimini ve 2003- 2009 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalı’nda Sanatta Yeterlilik eğitimini tamamladı. 2010 yılında Temel Eğitim Bölümü’nde yardımcı doçent, 2016 yılında Temel Eğitim Bölümünde doçent oldu. Temel sanat eğitimi, Tasarım İlkeleri, Renk Teorisi, Desen ve Taş Baskı dersleri verdiği dersler arasındadır. Birçok kişisel sergi açan sanatçının başta 59.Devlet Resim Heykel Sergisi Seramik Yarışması, 65. Devlet Resim Heykel Sergisi Özgünbaskı Yarışması, ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı “10. Deniz ve İnsan konulu” Resim Yarışması olmak üzere resim, çini, seramik, ve özgün baskı alanlarında çeşitli yarışmalardan ödülleri bulunmaktadır.
Uluslararası Römhild Seramik Sempozyumu jürisinde olan sanatçı, eserleri ile Almanya, Çin, Japonya, İspanya, Moldova’da birçok sempozyum, workshop, çalıştay ve sergilere katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın Ankara'daki merkez yerleşkesinde ve yurt dışındaki temsilciliklerimizde sergilenmek üzere, bu şekilde Türkiye'nin çağdaş resim, heykel ve çini sanatının seçkin örneklerinin uluslararası planda ve geniş bir kesimin ilgi alanına erişmesi suretiyle, ülkemizin ve sanatçılarımızın tanıtımlarına katkıda bulunmayı hedefleyen, 2011-2013 döneminde yürütülen sanat eserleri üretimi ve alımı projesi kapsamında seçilen sanatçılardan biri olan Semih Kaplan'ın büyük ebatlı tuval üzeri akrilik resimleri, suluboya resimleri ve çini duvar resimleri T.C. Dışişleri Bakanlığı koleksiyonuna katıldı. Ayrıca; 2012 yılında Projesi Alman "Nickol-Schmidt-HiIIig” Mimarlık Bürosu tarafından yarışma yoluyla hazırlanan Berlin Büyükelçiliğimiz yeni hizmet binasının mimari projesini dikkate alarak, Büyükelçi makam ve toplantı katı fuayesinde daimi olarak muhafaza edilmek amacıyla, mekân bütünlüğüyle uyumlu şekilde 200x600 cm. ebadında "Uzaklar” İsimli taş çini duvar resmi çalışmasının tasarım ve uygulama ve montajını gerçekleştirdi.
2013 yılında Projesi "TH& İDİL” Mimarlık Bürosu tarafından hazırlanan T.C. Abuja Büyükelçiliği yeni hizmet binası ve yerleşkesinin tamamlanmasıyla eşzamanlı şekilde, mimari projeyle ve mekân bütünlüğüyle uyumlu 200 x 584 cm. ölçülerinde "Başka Dünyalar” isimli tuval üzeri akrilik eseri Büyükelçilik binasında daimi ve sabit şekilde sergilenmektedir.
2013 yılında Projesi Mimar Han Tümertekin tarafından hazırlanan Ulan Bator Büyükelçiliğimiz yeni hizmet binasının Temmuz 2013'te tamamlanmasıyla birlikte, yerinde daimi şekilde sergilenmek üzere, Türk kültür ve uygarlığının Orhun Anıtları'ndan bugüne gelişimini işleyen, mimari projeyle ve mekânsal bütünlükle uyumlu "Kökler” isimli ve 200x150 cm. ebadındaki taş çini duvar resmi çalışmasının tasarım uygulama ve montajını gerçekleştirdi. Farklı yıllarda Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Türk Eczacılar Birliği gibi kurumlar için yerine özel, büyük ebatlı taş çini duvar resmi uygulamaları gerçekleştirdi. Resim, seramik ve çini çalışmalarını Eskişehir’deki atölyesinde sürdürmektedir. Sanatçı 2022 yılında IMOGA’da baskı resim çalışmaları yapmıştır.